Szakhatóság által kért dokumentumok

Sokszor merül fel, hogy mi is kell pontosan

Most összeszedtük Önnek, melyik szakhatóság mit is kérhet öntől... 

A listában megtalálja mind azt a minimumot, amit egy ellenőrzéskor kérhetnek és a helyszínen be kell tudni mutatni, akár papír alapon, akár elektronikusan.


Kérje segítségünket a hatósági megfeleléshez


Oly sokszok merül fel, hogy mikor-kinek kell gyártmánylap, vagy elég az anyaghányad nyilvántartás? 

Nos, Egy élelmiszeripari vállalkozásnak általában gyártmánylapot kell készítenie minden olyan termékére, amelyet gyárt és forgalmaz. A gyártmánylap egy dokumentum, amely részletes információkat tartalmaz egy adott termék összetételéről, tápértékéről, allergénjeiről, tárolási és felhasználási útmutatójáról, valamint egyéb releváns adatokról.

A gyártmánylap készítése számos okból fontos:
1. Jogszabályi követelmények: Számos országban jogszabályok állapítják meg, hogy az élelmiszeripari vállalkozásoknak kötelezően kell készíteniük és tárolniuk a gyártmánylapokat minden termékükre vonatkozóan.
2. Fogyasztói tájékoztatás: A gyártmánylapok segítségével a vállalkozások részletes információkat tudnak nyújtani a fogyasztóknak az adott termék összetételéről és tulajdonságairól. Ez segít a vásárlóknak abban, hogy tájékozott döntést hozzanak a vásárlás során, különösen azoknak, akik érzékenyek vagy allergiásak bizonyos összetevőkre.
3. Biztonság és minőségellenőrzés: A gyártmánylapok részletes információkat tartalmaznak az adott termék előállítási folyamatáról, a felhasznált alapanyagokról és a tárolási ajánlásokról. Ez segít az élelmiszeripari vállalkozásoknak a termelési folyamatok ellenőrzésében és a termék minőségének biztosításában.
4. Nyomonkövethetőség: A gyártmánylapok segítségével könnyen nyomon lehet követni egy termék előállítási folyamatát és az alkalmazott alapanyagokat. Ez különösen fontos lehet, ha valamilyen élelmiszerbiztonsági probléma merül fel, és az érintett termékek visszahívásra vagy ellenőrzésre szorulnak. 


A gyártmánylap készítése számos okból fontos:1. Jogszabályi követelmények: Számos országban jogszabályok állapítják meg, hogy az élelmiszeripari vállalkozásoknak kötelezően kell készíteniük és tárolniuk a gyártmánylapokat minden termékükre vonatkozóan.2. Fogyasztói tájékoztatás: A gyártmánylapok segítségével a vállalkozások részletes információkat tudnak nyújtani a fogyasztóknak az adott termék összetételéről és tulajdonságairól. Ez segít a vásárlóknak abban, hogy tájékozott döntést hozzanak a vásárlás során, különösen azoknak, akik érzékenyek vagy allergiásak bizonyos összetevőkre.3. Biztonság és minőségellenőrzés: A gyártmánylapok részletes információkat tartalmaznak az adott termék előállítási folyamatáról, a felhasznált alapanyagokról és a tárolási ajánlásokról. Ez segít az élelmiszeripari vállalkozásoknak a termelési folyamatok ellenőrzésében és a termék minőségének biztosításában.4. Nyomonkövethetőség: A gyártmánylapok segítségével könnyen nyomon lehet követni egy termék előállítási folyamatát és az alkalmazott alapanyagokat. Ez különösen fontos lehet, ha valamilyen élelmiszerbiztonsági probléma merül fel, és az érintett termékek visszahívásra vagy ellenőrzésre szorulnak. 


Itt a minta, hogy ne kelljen előről kezdeni ;)