Tudástár

Tudástár - GYIK

Itt megtalálod mind azt a választ amit ügyfeleink az elmúlt 10 évben a legtöbbször kérdeztek tőlünk. Szakmai válaszok a kéedésekre.

Igen!!!, a büfékocsiknak általában szükségük van háttérkonyhára vagy bázishelyre, ahol az élelmiszereket tárolják, előkészítik és higiénikus körülmények között dolgozzák fel. A háttérkonyha vagy bázishely alapvető fontosságú az élelmiszerbiztonság és a higiénia szempontjából, és számos szabályozás és jogi előírás szabályozza az ilyen típusú üzleti...

Az élelmiszeripari vállalkozó végezhet saját maga rágcsáló- és rovarirtást, de ezt szigorú feltételek és szabályozások keretein belül kell tennie. Az élelmiszerbiztonságra és higiéniára vonatkozó jogszabályok biztosítják, hogy az irtás hatékony és biztonságos legyen, különös tekintettel az élelmiszer-szennyezés megelőzésére.

Az élelmiszerbiztonság szempontjából a "csomagolt élelmiszer" olyan élelmiszert jelent, amelyet közvetlenül a fogyasztónak szánták és a csomagolása megvédi a külső szennyeződésektől és környezeti hatásoktól. A csomagolt élelmiszerek jellemzői és követelményei az Európai Unió és Magyarország élelmiszerbiztonsági előírásai alapján a következőképpen...

Az étterem nyitásához általában szükség van különböző engedélyekre és bejelentésekre is, attól függően, hogy milyen típusú éttermet nyit meg, és hol tervezi megnyitni. Az állategészségügyi külön-engedély hiánya nem jelenti azt, hogy az éttermeket ne lenne szükséges engedélyeztetni.

Az önellenőrzési terv egy strukturált megközelítés vagy dokumentum, amelyet egy szervezet vagy vállalkozás készít annak érdekében, hogy rendszeresen és hatékonyan ellenőrizze tevékenységeit, folyamatait vagy termékeit. Célja, hogy biztosítsa, hogy ezek megfeleljenek a meghatározott szabványoknak, előírásoknak vagy belső irányelveknek.